Over Ons

Roopram roti, een authentieke smaak welke al 56 jaren bekend is in Suriname. Dankzij de grootouders van Jainanan Roopram, kan Suriname sinds 1967 genieten van de lekkere roti’s van Roop. In 1978 nam hun kleinzoon het succesvol familiebedrijf over en breidde hij deze uit tot twaalf vestigingen, waaronder vier internationaal. Dankzij deze groei voorziet de familie meer dan honderd mensen aan een baan.

onsverhaal.jpgOmdat Roopram Roti meegaat met de ontwikkelingen en graag ingaat op de wensen van haar klanten, biedt het bedrijf zowel Hindoestaanse als niet-Hindoestaanse gerechten aan. Geen zin om de deur uit te gaan? Geen nood. Bel, bestel en uw favoriet gerecht wordt met onze delivery service op uw gewenste locatie geleverd. 

Roopram vond zijn begin in 1967 toen de grootouders van Jainanan Roopram op het briljant idee kwamen om huisgemaakte roti’s en drank te verkopen. Dat deden zij in een huurpand aan de Saramaccastraat, welke de naam ‘Tokyo’ droeg. Toen hun huurovereenkomst ten einde liep, werd ook de roti verkoop stopgezet.

In 1973 richtte hun zoon Kalapdew Roopram samen met zijn vrouw Tarawatie Roopram-Ramdas het bedrijf opnieuw op. Zij besloten dat mevrouw de roti’s thuis bereidde, waarna meneer deze ten verkoop aanbood in een huurpand van Joosje’s Rotishop.

Negen jaren later breidde het bedrijf zich uit en werden er meerdere filialen geopend. Zij bezetten het pand op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Saramaccastraat, terwijl hun oudste zoon Jainarain debuut maakte als ondernemer met zijn eigen rotishop aan de Wagenwegstraat.

roti-kipfilet-extra@megg.pngAan de titel familiebedrijf werd nog meer gegeven. De jongste broer van Jainanan Roopram nam het filiaal aan de Zwartenhovenbrugstraat over. Maar ook op Kwatta en omgeving werd de vraag naar een roti restaurant groot. Naar aanleiding daarvan werd in 2011 aan de Kwattaweg, Suda Roti Restaurant opgericht, welke onder beheer is van de oudste dochter van Jainanan Roopram. Ook aan de behoefte van de omgeving Munder en de Ringweg werd er invulling gegeven, toen in 2021 de opening van filiaal Jairoop Roti Restaurant. Dit restaurant is toevertrouwd aan de jongste dochter van de heer Roopram. “Wij zorgen voor de spreiding van onze rotiproducten en zorgen ervoor dat wij met dezelfde kwaliteit, smaak en betaalbare roti naar ons klanten toe gaan. Zo kunnen zij makkelijker onze producten kopen en tegelijkertijd brandstof besparen.” 

Omdat de vraag groot was naar roti op de Nederlandse markt (o.a. door vakantiegangers uit rotterdam.jpgParamaribo), Jainanan Roopram op het idee om diepvries roti compleet te exporteren naar Nederland. Deze lukte helaas op het laatste moment niet, omdat er vanuit Suriname geen kip en kipdelen geëxporteerd mag worden. Zodoende is Jainanan Roopram in juli 2002 begonnen met zijn eerste Roopram Restaurant aan het Mathenesserplein 89 te Rotterdam. Na heel veel succes opende hij in mei 2004 zijn tweede filiaal aan de eerste van Swindenstraat 4 te
Amsterdam onder de naam Roopram Roti Eetcafé. Inmiddels zijn er in 2012 twee filialen bijgekomen, Roopram Roti aan het Palletplein 89 te Den Haag en Roopram Roti aan de Van Woustraat 37 te Amsterdam.

Intussen bestaat Grand Roopram uit acht filialen in Suriname en vier in Nederland.

Bestel Direct Online

Wij bieden thuisbezorging van heerlijk eten, rechtstreeks naar jouw deur.


Rotterdam West

Sitedish Thuisbezorgd UberEats

Amsterdam Oude Pijp

UberEats

Den Haag Schildersbuurt

Sitedish Thuisbezorgd UberEats